Hieronta

AMMATTITAITOINEN HIEROJA PEHMITTELEE!

hieronta - tULEE VARMAsti TARPEESEEN!

Ennaltaehkäisevästi tai hoitomuotona

Ammattitaitoinen hieroja pehmittelee paikat

Hierontaan hakeudutaan usein lihaskireyksien poistamiseksi ja ”jumien aukomiseksi”. Lisäksi hierojalle voidaan hakeutua lihaskivun ja sen tuoman/tuomien rajoitteiden vuoksi, sekä urheilusuorituksen kehittämisen avuksi suunniteltuun hoitoon.
Hieronnassa olennaisessa roolissa on erilaiset venytystekniikat, hieronta ja mobilisoiva hieronta, sekä käytössä on myös erinäisiä lihaskalvoja muokkaavia tekniikoita.

Urheiluhieronta on hieronnan erikoistumisala, jossa pyritään keskittymään hoidon vaikutukseen urheilusuorituksen parantamisessa. Urheiluhierontaan voi tulla niin kisatavoitteet omaava urheilija, kuin ihan aktiivisesta elämäntyylistä nauttiva kuntoilijakin. Urheiluhieronta voidaan jakaa kahteen osa-alueeseen: muokkaavaan käsittelyyn ja valmistavaan/palauttavaan käsittelyyn.


Muokkaavan käsittelyn tavoitteena voi olla lihasten rentouttaminen ja mahdollisten kiputilojen, liikerajoitteiden ja lihasarkuuden hoitaminen. Muokkaava käsittely sopii parhaiten urheilijalle peruskuntokauden aikana, jolloin siitä saadaan suorituskyvyn kehittämistä ajatellen maksimaalinen hyöty irti ja täten saadaan luotua hyvä pohja kilpailukautta ajatellen.

Palauttavan käsittelyn tarkoituksena on loogisestikin edesauttaa palautumista. Palauttavan käsittelyn kesto on 15-30 minuuttia ja siinä lyhyessäkin ajassa kerkeää laajahkon alueen käydä.


Valmistava- ja palauttava käsittely ovat omiaan kilpailukaudella, valmistamassa suoritukseen ja edesauttamassa kilpailuiden välistä palautumista..

Urheiluhieroja on hyvä lisä urheilijan taustajoukkohin osaksi terveystiimiä (fysioterapeutti, valmentaja, lääkäri ym.) joka on varmistamassa urheilijan valmistautumista kisakauteen ja mahdollistamassa parhaan mahdollisen suoriutumisen kisakaudesta.

Hieronnan hyötyjä

• Kipu lievittyy • Aineenvaihdunta tehostuu • Ihon joustavuus paranee • Palauttaa harjoittelusta • Stressi vähenee • Keho rentoutuu • Mieli virkistyy

Niko Jormanainen

Koulutettu hieroja, personal trainer